8 sep

05.16 Fikar. Vakna halv 5 men pigg. Hänt en massa sedan sist men jag börjar på noll så att säga.

Inget DM idag. Samma för Anki Carlsson mf.l Jag är kvalad och hästen kvalad på varsitt håll. Vi får starta st Georg på 3 stjärnig tävling(svårare) men inte 2 stjärnig MsvA. Hur bakvänt ät detta????Helt otroligt.

Nu blir de en dag att hjälpa mor med nya huset bl.a måla.

Vädret fått stöll…… hade träningar i Vara igår och de kändes som jag var typ i Afrika när jag stod i paddocken. Blir nog konstigt för alla djur kan jag tänka mej, Inte för älgfluger eller fästingar som fick ett Hallelulja moment.

Så nu ska jag ut i stall och fixa , rida 4 och vid lunch blir de Molkom. I veckan ska jag till Strömsholm o träna samt Nora för träningar.

Kollar Idol…är ju ”sådär” men gillar den nya i juryn…Asch . Aldrig hört talas om, de finns många man aldrig hört om verkar de som Hahahhah. Gillar alla där faktiskt.

En jobbig familjevecka då Lars fått nån Ischias-variant och min väldigt begränsade förståelse kombinerat med att han är man funkar inte riktigt.

Birk kom hem från skolan o va rätt sur, de hade varit på skolresa till Norge. 2 dagar. Oj va kul o komma iväg o bo borta tänkte jag. Det hade dock varit-HELT SÄMST. Fick inte ens svar på va de gjorde. Hahahaha gått över nu.

Veterinärbesök med Skrutt…han har fått nån slags böld på vristen. Han verkar inte ha ont men störd förstås. Inget haltande. Var till veterinär.Bra hjärta och lymfer.

Fick en pencillinsalva o köpte krage. Kragen hjälpte inte så han kom åt såret. Jag la om ist och sket i kragen. Då gick de bra. Så han låter bandaget sitta. Konstigt.

Det blev ingen direkt förändring. Det är så lite skinn på denplatsen så om man tar bort så är de svårt att få ihop sår.

Läget nu: Skrutt är 14 år, oförsäkrad vilket jag förklarade vid första besöket. En operation är ju knölig. Dels att få ihop ett bra sår efter borttagande dels söva en gammal hund.

Jag ringde o fråga om man kunde prova även antibiotikatablett….så de läker inifrån??? Nej vi är restriktiva med att skriva ut pencillin, de va snudd på du inte ens fick salvan säger veterinären. Öhhh säger jag.

Vi får operera säger hon , har kollat och de går på ca 15.000-20.000 plus provtagning. Ja men de går ju inte säger jag. Är de inte bättre o först prova pencillinkur?? Nej vi passar oss för att skriva ut pencillin.

Ungefär som när de säger till pensionärer som behöver sömntabletter ex vis….. Vi skriver inte ut de för man kan bli beroende. Mmmm eller hur, bättre o sova skitdåligt resten av livet o få skitdagar???